Onze naschoolse activiteiten gaan weer van start! We  bieden deze activiteiten aan voor alle kinderen binnen de BSO maar ook voor kinderen die geen gebruik maken van de BSO. De activiteiten zijn kosteloos en meedoen is heel eenvoudig door je aan te melden door een mail te suren aan l.jackson@zonnekinderen.nl.

De aankomende periode staan er een aantal leuke activiteiten op de planning:
Hieronder een korte toelichting van deze activiteiten:

Yoga
Aandacht werkt!
In deze workshop maak je kennis met aandachttraining en met kikker Kees! Op verschillende manieren gaan we oefenen met onze aandacht. Daarbij kunnen we veel leren van de kikker. De kikker is één en al aandacht en laat zich niet snel afleiden. Hij mérkt wel alle drukte om zich heen, maar reageert er gewoon niet op. Hij blijft kalm, zit stil, zo stil als kikkers kunnen zitten. En …. dat kun jij ook!
Je bent van harte welkom! De training “Aandacht werkt!”  is een aandachttraining voor kinderen en jongeren. De laatste jaren vinden deze trainingen ook steeds meer hun weg in het onderwijs. Uit onderzoek verricht naar de effecten van aandachttraining op het kinderbrein, blijkt dat kinderen hiervan onder meer de volgende voordelen kunnen ervaren:
☑️minder last van negatieve gedachtes;
☑️minder last van piekeren, waardoor angsten en eventuele depressieve klachten af kunnen nemen;
☑️meer rust in hoofd én lijf;
☑️verbeterde concentratie en verbeterde (leer)prestaties;
☑️minder impulsief gedrag;
☑️beter slapen;
☑️meer ontspanning en rust;
☑️afname van faalangst.
 
Deze training wordt meerdere keren per jaar gegeven zowel in kleine groepen (maximaal 6 kinderen) als individueel. Meer weten? Neem gerust een kijkje op de website van Praktijk Mindset: https://www.praktijkmindset.nl/aandachttraining-voor-kinderen of neem contact op: info@praktijkmindset.nl

Schutterij St.Sebastianus

In onze workshop staan verschillende onderdelen van de show-and marchingband van schuttersgilde St. Sebastianus centraal.

We hebben een kleurplaat van het gilde, we dansen/doen exercitie en we gaan samen muziek maken. Ook kunnen instrumenten uitgeprobeerd worden.

Theater & Zang

Mijn naam is Kaylee Eggenhuizen. Ik kom jullie een leuke acteerworkshop geven. Door middel van spel en acteren leer je samen werken en je eigen grenzen op te zoeken. We gaan spelenderwijs te werk en er is altijd ruimte voor een grapje.

Groetjes Kaylee

Harmonie
Wil je graag muziek maken, maar je weet nog niet welk instrument je wilt bespelen?

Dan is 28 november jouw kans om instrumenten uit te proberen. De harmonie staat klaar met verschillende blaas- en slagwerkinstrumenten om jou te laten horen, zien en voelen hoe het is om muziek te maken. Je mag zelf kiezen welk instrument of instrumenten je graag wilt proberen. Je krijgt hulp van de leden van de harmonie en als je vragen hebt mag je die ook stellen.
Tot 28 november!